INFORMATIE

Algemene informatie

Zwemlessen

Kunnen zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij zijn in Oudewater omgeven door water en zoeken het water ook graag op. Daarom is het belangrijk dat iedereen kan zwemmen en kinderen dat al op jonge leeftijd leren.

De Oudewaterse Zwemvereniging OZV geeft al vele jaren zwemles en beseft dat het leren zwemmen snel resultaat heeft als kinderen plezier beleven aan hun inspanningen tijdens de zwemles. Door het stimuleren van zwem- en waterplezier en onder begeleiding van ervaren lesgevers, leren de kinderen de basistechniek van het zwemmen. De start van een leven lang zwemplezier!

Onze lessen zijn gebaseerd op het programma Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid, de NRZ. Het behalen van het diploma C staat gelijk aan het behalen van de Nederlandse Norm Zwemveiligheid. Met de Nationale Norm Zwemveiligheid/Zwemdiploma C beheers je vaardigheden voor een zwembad met attracties en voor open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten. Zwemmen in de zee vereist nog andere vaardigheden.

De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC Voor het Zwemdiploma A leer je de vaardigheden te beheersen voor een zwembad zonder attracties. Voor het Zwemdiploma B leer je vaardigheden te beheersen voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Meer informatie over het Zwem ABC is te lezen in het menu Zwemdiploma’s

Aan- en afmelden voor zwemles

Mocht u besluiten om uw kind aan te melden voor zwemlessen, dan kan dat via het menu op de website. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,-

Het opzeggen van de zwemlessen is uitsluitend mogelijk via ons afmeld formulier zwemles op de website.

Vul vervolgens het formulier “AAN- AFMELDEN ZWEMLESSEN” in en klik op verzenden.
Alleen op deze manier kunt u uitgeschreven worden en ontvangt u geen factuur voor het komende seizoen.

Als u vragen heeft neem dan contact op met Bas van Zuilen, zwemles@ozvoudewater.nl

Aan- afmelden zwemlessen

En dan?

Na het behalen van zwemdiploma A,B en C kun je eventueel doorstromen naar één van de OZV minipolo of waterpolo teams.