INFORMATIE

Ereleden OZV

Sinds er in Oudewater een zwemvereniging is, zijn er talloze vrijwilligers geweest die iets voor de club hebben betekend of nog altijd betekenen. Een aantal van deze vrijwilligers hebben zich extra sterk gemaakt voor de vereniging, zij zijn benoemd als erelid van OZV.

Arie de Jong (†),
Arie, heeft bijna zijn hele leven bij OZV gezetten en heeft bij onze club meerdere funktie’s bekleed zoals scheidsrechter, coach en bestuurslid.

Pim Cluistra,
Pim is 30 jaar penningmeester en bestuurslid geweest bij onze club. Ook heeft Pim jaren het waterpolo spelletje gespeeld in hoofdzakelijk heren 1 en was hier een echte kartrekker, daarbij was hij ook vele jaren teamleider.

Bets v/d Kuy (†),
Bets heeft vele jaren zwemles gegeven, hierbij was zij altijd een stuwende kracht. ook voor de afdeling waterpolo heeft Bets veel betekend, samen met haar man Arie deden zij het zwembad open en als alle wedstrijden afgelopen waren, waren zij degene die als laatste het bad afsloten.

Arie v/d Kuy,
Arie was samen met zijn vrouw Bets niet weg te denken bij het zwembad, als je OZV riep dan waren zij degene waar je aan dacht, Arie ook wel mister OZV genaamt, is het nu iets rustiger aan gaan doen maar gaat nog steeds mee met vele wedstrijden. Je komt hem nog steeds tegen in het zwembad.

Lenie Kwakernaak (†),
Lenie was jarenlang penningmeester bij OZV. Ook heeft Lenie vele jaren bij de afdeling zwemles meegewerkt. Meerdere generaties Oudewaternaren zullen zich haar herrineren, zij was niet weg te denken uit het zwembad.

Marian Oudejans,
Marian heeft 25 jaar zwemles gegeven (de laatste jaren ook veel samen met haar dochter Simone) aan vele Oudewaterse kinderen. Zij was betrokken bij de oprichting van het zwemlessen bij OZV en net als Lenie Kwakernaak zullen vele oudewaternaren Marian nog herrineren als zwemjuf.

Fred van Schaik,
Met het zwembad in de achtertuin was Fred al van kinds af aan vaak te vinden in het water. Naast een lange carriere als speler van heren 1 heeft Fred vele functies vervult bij OZV: trainer, coach, verschillende functies binnen commisies en bestuur en natuurlijk als belangrijke pijler van de zwemvierdaagse commmissie.