Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2020 zijn Hans van Rooy en Edwin Kruiswijk voorgesteld en unaniem verkozen tot erelid van OZV Oudewater.

Hans Van Rooy

Hans is in 1984 als hulp-ouder voor het eerst in contact gekomen met de zwemlessen van OZV. Zo’n 10 jaar later heeft Hans die draad weer opgepakt, zijn diploma zwemonderwijzer gehaald en is als vrijwilliger actief geworden bij onze zwemlescommissie. De jaren daarop heeft Hans nog meerdere diploma’s zwemonderwijs gehaald. Hans heeft 25 jaar onafgebroken leiding gegeven aan de zwemlescommissie van OZV. Kwaliteit en het plezier van het kind stond daarbij altijd voorop. In 2018 heeft Hans voor OZV de licentie van de Nationale Raad Zwemveiligheid binnengehaald. Een mooie mijlpaal voor OZV.

Edwin Kruiswijk

Edwin is al vanaf jonge leeftijd actief bij OZV. Eerst bij de waterpolo waar hij het heeft geschopt tot speler van het eerste herenteam. Sportief hoogtepunt was “de dubbel” in 1984. In de jaren daarna heeft Edwin in vele commissies gezeten waaronder 6 jaar als bestuurslid. Na z’n polocarrière heeft Edwin een nieuwe richting gekozen als scheidsrechter. Edwin heeft er inmiddels meer dan 40 jaar op zitten als scheidsrechter en gaat nog steeds elk weekend het land in om zijn passie uit te oefenen.